top of page

BREED

Atnaujinta: 2022-08-10

Projekto pavadinimas:  Profesinio rengimo sistemos gerinimas pasitelkiant tvarų verslumą kiaulių veisimo procese (BREED)






PROJEKTO SUTARTIES NR: 2019-1-IT01-KA202-007785)



Erasmus+ KA202 projektas


Įgyvendinimo laikotarpis: 2019-09-01 – 2022-08-31


Projektas „Profesinio rengimo sistemos gerinimas pasitelkiant tvarų verslumą kiaulių veisimo procese“ (BREED) profesinio išsilavinimo siekiantiems asmenims suteiks galimybę susipažinti su tvariu verslumu kiaulių veisimo procese. 


Projektą vykdys patyrusios Europos organizacijos iš Italijos, Lenkijos, Graikijos, Portugalijos ir Lietuvos, parodysiančios, kad lauke laikomų kiaulių veisimas gali būti tinkama vieta profesinio rengimo verslumo iniciatyvoms. 

Kiaulių veisimas Europoje susiduria su trimis pagrindiniais tvarumo iššūkiais: ekonominiu, socialiniu ir aplinkos.  Projektas BREED analizuoja visus tris tvarumo aspektus, tuo remdamasis siekia pagerinti kiaulių veisimo proceso sistemų produktyvumą ir konkurencingumą, taip pat aplinkos tvarumą. Kalbant apie  gyvūnų gerovės ir produkcijos kokybės problemas siekiama pagerinti kliento nuomonę. 

Kiaulių veisimo procesas yra tinkamas profesiniam rengimui ir dėl kitų aspektų. Nepaisant ekonominių dalykų, šiais laikais kiaulių veisimas reikalauja kokybiško darbo, pasitenkinimo darbu ir pozityvaus naminių gyvūnų produkcijos įvaizdžio. Šie reikalavimai sutampa su kokybiško profesinio rengimo tikslais ir gali pagerinti profesinio rengimo sistemą. 

Projektas BREED siekia gerinti kiaulių veisimo industrijos atsparumą ne tik, nacionaliniu, bet ir visos Europos lygmeniu. To siekiama šviečiant naujus ir jau esamus kiaulių augintojus. Tai bus daroma kalbant apie tris pagrindinius tvarumo aspektus (gyvūnų gerovė, pelningumas ir poveikis gamtai), juos nagrinėjant tiek interdiscipliniškumo, tiek tarpdiscipliniškumo metodais. Šiais veiksmais taip pat bus gerinamas integruotu, įvairias sritis apimančiu metodu grįstas, žmonių galimybių gerinimas,  visapusiškai išnaudojant skaitmeninės erdvės ir socialinio gyvenimo teikiamas galimybes.

Projektas BREED siekia parodyti, kad lauke laikomų kiaulių veisimas gali būti tinkama vieta profesinio rengimo verslumo iniciatyvoms, taip pat gali pagerinti viso sektoriaus padėtį, vadovaujantis ES vystymosi politika.

Intelektiniai produktai

Kiekvienoje veikloje bus sukurtas tam tikras intelektinis produktas.  Visi partneriai dalyvaus projekto intelektinių produktų kūrimo procese, atsižvelgiant į jų specializaciją.


Projekto  BREED intelektiniai produktai:

O1 Kokybiško kiaulių veisimo vadovas profesinio rengimo mokytojams;

O2 Atvirasis švietimo išteklių priemonių rinkinys tvarioms verslininkystės iniciatyvoms užsiimti kokybišku kiaulių veisimu;

O3 BREED motyvacijos vadovas kokybiškam kiaulių veisimui.


Asociacija MINTIES BITĖS (Lietuva) tyrinės ir lygins profesinio rengimo sistemas, įgūdžius ir reikalavimus, kurie palengvintų žmonių įsitraukimą į darbo rinką.

Projekto partneriai:

  1. DINAMICA SCRL – Italija, projekto koordinatorius

  2. SZKOLA GLOWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO – Lenkija

  3. PANEPISTIMIO THESSALIAS – Graikija

  4. ISTUITUO DI ISTRUZIONE SUPERIORE“ANTONIO ZANELLI“ – Italija

  5. ENTE PARCO NAZIONALE DEL GRAN SASSO E MONTI DELLA LAGA – Italija

  6. EPRALIMA – ESCOLA PROFISSIONAL DOALTO LIMA – COOPERATIVA DE INTERESSE PUBLICO E RESPONSABILIDADE LIMITADA – Portugalija

  7. Asociacija MINTIES BITES – Lietuva

 

PROJEKTO BREED NAUJIENOS


2020 07 09


2020 metų liepos 9 d. Asociacijos MINTIES BITĖS darbuotojos Pakruojo neįgaliųjų draugijoje vykdė eilinį projekto ,, Pasirink, pasiek, išlaikyk“ grupinį užsiėmimą, kurio metu pristatė vykdomą projektą :

,, Empowerment of VET system through sustainable entrepreneurial initiatives in quality pig breeding/ BREED” ( Vert. ,,Profesinio rengimo sistemos gerinimas pasitelkiant tvarų verslumą kiaulių veisimo procese (BREED)’’ (2019-1-IT01-KA202-007785)


......................................................................................

2019 10 30

2019 m. Spalio 30-31 d., Bolonijoje, Italijoje, įvyko projekto „Profesinio rengimo sistemos gerinimas pasitelkiant tvarų verslumą kiaulių veisimo procese“ (BREED)  (Nr. 2019-1-IT01-KA202-007785) pirmasis susitikimas.

Pirmąją dieną partneriai susipažino ir pristatė savo organizacijas, jų veiklas bei lūkesčius.

Po partnerių pristatymo koordinuojančios organizacijos DINAMICA SCRL atstovė Tiziana iš esmės peržiūrėjo projekto tikslus, laukiamus rezultatus ir projekto valdymo planą. Taip pat kiekviena atsakinga organizacija pristatė numatomus intelektinius rezultatus.

Taip pat projekto koordinatoriai suorganizavo puikią pažintinę veiklą Reggio Emilia regione. Čia aplankėme Institutą, kuriame viena iš mokymų programų yra didaktinis veisimas ir ūkininkavimas. Kartu dalyvavo mokytojai ir studentai, todėl turėjome puikią progą pasidalinti patirtimi!

Ačiū koordinatoriams ir partneriams už puikų ir produktyvų laiką!


Projekto partneriai:

  1. DINAMICA SCRL – Italija, projekto koordinatorius

  2. SZKOLA GLOWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO – Lenkija

  3. PANEPISTIMIO THESSALIAS – Graikija

  4. ISTUITUO DI ISTRUZIONE SUPERIORE“ANTONIO ZANELLI“ – Italija

  5. ENTE PARCO NAZIONALE DEL GRAN SASSO E MONTI DELLA LAGA – Italija

  6. EPRALIMA – ESCOLA PROFISSIONAL DOALTO LIMA – COOPERATIVA DE INTERESSE PUBLICO E RESPONSABILIDADE LIMITADA – Portugalija

  7. Asociacija MINTIES BITES – Lietuva







61 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page