top of page

EDUKACINIS UŽSIĖMIMAS - BIČIŲ VAŠKO ŽVAKIŲ LIEJIMAS

Atnaujinta: 2022-08-10

Žvakės nuo seniausių laikų buvo laikomos apsaugos ir dvasingumo simboliu.

Jomis mūsų senoliai pasišviesdavo dirbdami, mokydamiesi, melsdamiesi.

Buvo tikima, kad žvakių šviesa apsaugo nuo piktųjų dvasių, sugeria neigiamą energiją, turi gydomųjų galių, bei padeda mirusiesiems rasti kelią.

Šių metų spalio paskutiniąją dieną, Botanikos sode vyko žvakių liejimo edukacinė programa.  Norinčių sužinoti ir pačiam prisiliesti prie žvakių liejimo proceso sulaukėme daug.

Žvakių liejimas vyko Botanikos sode esančiame užimtumo kambaryje. Įėjus į patalpas iškarto buvo jaučiama šiluma ir malonus šilto medaus kvapas.


Vadovas papasakojo apie skirtumus tarp tikro vaško ir šiais laikais dažniau naudojamo parafino, kokie gali būti žvakių kūrimo procesai ir kitokių įdomių faktų apie žvakes. Kiekvienas dalyvis padedamas ir paskatintas vadovo pats kūrė sau žvakę. Tiesiog neapsakomai malonu stebėti kaip auga žvakė po kiekvieno vaško pylimo, kaip ji pilnėja. Kiekvienas dalyvis galėjo susikurti savo žvakę, kurią po veiklos galėjo neštis namo.




Tęsiant projektą organizuosime orientacines varžybas Šiaulių mieste, kurios tikimės suburs Šiaulių miesto gyventojus ir taip prisidės prie ekologijos ir Šiaulių miesto įvaizdžio gerinimo.


198 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page