top of page

ŽALIASIS MIESTAS

Atnaujinta: 2022-08-10

PROJEKTO SUTARTIES NR: SŽ-744


Birželio 28 d. Asociacija MINTIES BITĖS pasirašė su Šiaulių miesto savivaldybės administracija projekto „Žaliasis miestas“ sutartį (nr. SŽ-744).

Projekto tikslas – Skatinti visuomenės bendruomeniškumą aplinkosaugos srityje, ugdant piliečių žinias apie ekologiją.


Projekto uždaviniai: ⦁ Atkreipti visuomenės dėmesį į žmogaus daromą neigiamą poveikį gamtai; ⦁ Formuoti nuostatą veikti gamtos labui; ⦁ Ekologinių akcijų skatinimas; ⦁ Sveikos gyvensenos palaikymas.


Asociacija MINTIES BITĖS šiuo projektu siekia gyventojus įtraukti į ekologines akcijas, supažindinti su sveika gyvensena, taip skatindami visuomenės bendruomeniškumą. Projekto metu dalyviai bus skatinami mažiau naudotis automobiliais, vietoje jų palaikyti gerą fizinę būklę vaikščiojant pėsčiomis. Taip pat šiauliečiai prisidės idėjomis kaip būtų galima gerinti Šiaulių miesto įvaizdį. Projekto metu vyks ekskursijos, žygiai, orientacinės varžybos, konkursai su puikiais prizais! Sekite naujienas ir dalyvaukite. Projekto trukmė: 6 mėn.Projektas – skirtas Šiaulių miesto gyventojams.

 
PROJEKTO NAUJIENOS

Gruodžio 10 dieną vyko paskutinė projekto „Žaliasis miestas“ veikla – orientacinės varžybos!

Dalyviai keliavo po Šiaulių miesto centrą ir pagal nuorodas ieškojo tam tikrų varžybų taškų – pavyzdžiui: Vaistinės „Valerijonas“, kur galima rasti ekologiškos kosmetikos, Plaukimo klubo „Delfinas“, kur aktyviai ir leidžiamas laikas. Na, o dalyviai sėkmingai pasiekę paskutinįjį orientacinį tašką – Asociaciją MINTIES BITĖS, buvo apdovanoti ekologinės parduotuvės dovanų kuponais, o pirmoji komanda ir paspirtuku.

Todėl šis orientacinis pasivaikščiojimas ne tik suteikė galimybę sveikai, aktyviai praleisti laiką, bet ir surasti vietas, kurios susijusios su sveiku gyvenimo būdu.

Dėkojame įstaigoms, kurios dalyvavo ir sutiko būti varžybų „taškais“ bei dalyviams už aktyvų dalyvavimą!

 

ŠIAULIAI – ŽALIASIS MIESTAS


Rugsėjo 11-ają įvyko Asociacijos MINTIES BITĖS rengiamas žygis. Jis buvo organizuojamas projekto ,,Žaliasis miestas“ iniciatyva. Žygio tikslas buvo skatinti visuomenės bendruomeniškumą aplinkosaugos srityje, ugdant piliečių žinias apie ekologiją bei sveiką gyvenseną.

Prisijungti prie šio gražaus įvykio galėjo visi norintys ir sekę naujienas internetiniuose puslapiuose ir registravusieji telefonu. Dalyviai buvo įvairūs: tiek mokytojais su mokiniais, tiek visi norintys tapti šio projekto dalyviais ir įsitraukti į ekologines akcijas asmenys. Keliavome Talkšos ekologiniu taku. Žingsniuodami juo susipažinome su išlikusia palyginti natūralia Talkšos ežero rytinės pakrantės gamta. Grožėjomės žaviais ežero krantais, atsiveriančiu kraštovaizdžiu. Ieškojome ir susipažinome su keliolika rūšių kraštui būdingais augalais, gyvūnais ir vabzdžiais. Kelionę šiais nuostabiais takais vedė puikias žinias apie Talkšos ežero apylinkes turinti gidė, su kuria mokėmės atpažinti bei surasti ir pastebėti aplink supančią gamtą. Norinčių prisijungti sulaukėme daug. Tęsiant projektą tikimės, kad jų bus dar daugiau. Žinoma neapsistosime vien tik ties žygiais gamtoje, bus organizuojamos ekskursijos, orientacinės varžybos ir žinoma konkursai. Projekto tikslas yra skatinti mažiau naudotis automobiliais, vietoj jų daugiau keliauti pėsčiomis ir palaikyti geresnę fizinę būklę. Taip pat prisidėti prie ekologijos gerinimo, bei Šiaulių miesto įvaizdžio.

Pasibaigus žygiui puikios emocijos paliko gražų atsiminimą sieloje. Nuostabus kampelis šalia miesto centro. Šiauliai – miestas turintis tiek daug gamtos visiškai šalia greitai lekiančio miesto gyvenimo.

Visi norintys prisidėti prie sveikesnės aplinkos kūrimo kviečiame sekti naujienas mūsų socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ,,Šiauliai -žaliasis miestas,, ir taip skatinti visuomenės bendruomeniškumą ir gyventi sveikesnėje aplinkoje.

 

ŽALIASIS MIESTAS - KATINŲ MUZIEJUJE


Liepos 30 dieną asociacija MINTIES BITĖS vykdė projekto „Žaliasis miestas“ numatytą veiklą – išvyką į „Katinų muziejų“.


Veiklų metu dalyviai buvo supažindinti su „Katinų muziejaus“ atsiradimo istorija, galėjo išvysti didelę kolekciją katinų eksponatų. Dalyviai grožėjosi eksponatais iš įvairių šalių, skaitė eilėraščius apie katinus. Turėjome galimybę susipažinti su katinų muziejuje gyvenančiais katinais, taip pat išvydome konkurso „Mano svajonių katinas“ paveikslus, kuriuos dovanojo iki mokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikai. O didžiausią dėmesį gavo „Gyvūnijos sodo“ gyventojai, su kuriais dalyviai fotografavosi, stebėjo ir net supažindino su gyvūnais augančiais „Katinų muziejuje“. Sakome ačiū dalyvavusiems ir žinoma #Katinųmuziejus darbuotojams ir gyventojams

Sekite naujienas ir dalyvaukite kituose užsiėmimuose, konkursuose!

DĖMESIO! Kitas renginys – “Žygis-edukacija Talkšos ekologiniame take”, vyks rugsėjo 11 dieną, 10 valandą. BŪTINA REGISTRACIJA https://goo.gl/forms/y001ZsaW9GzZBWJr1 arba telefonu +370 602 71640

Dalinamės puikiomis akimirkomis iš renginio Katinų muziejuje!




40 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

TOOL 4 TEEN

bottom of page